Kdo smo


Barbara Janžič
Še ni napisala predstavitve, ker se uči za dobro zdravnico v ZDA.
... čez nekaj mesecev: polna znanja prišla nazaj v Slovenijo in komaj čakam, da to znanje lahko znova koristno uporabim :)

Klara Jordan
Sem študentka 6. letnika medicine. Živim v Trbovljah. Rada potujem, pojem, se družim z zanimivimi ljudmi, spoznavam nove stvari. Da bi koristno uporabila svoje znanje za pomoč ljudem, ki jo potrebujejo, in ob tem doživela pristno Afriko, sem se odločila iti v Malavi :)

Nina Cvek
Prihajam iz Šentjurja. Že v osnovni šoli sem vedela, da si želim postati zdravnica in pomagati vsem, ki pomoč potrebujejo. Ideja o delu v tropskih krajih me je navdušila že v prvih letih na medicinski fakulteti in vesela sem, da se mi bo ta želja kmalu uresničila :-) Menim, da me bo delo tam obogatilo tako v medicinskem kot človeškem smislu.

Lara Lozar
Prihajam iz Nove Gorice. Humanitarne odprave v Afriko so v meni že od otroštva vzbujale strahospoštovanje. Sedaj, ko sem odrasla in se študij mojih sanj bliža koncu, sem končno zbrala dovolj
poguma, da se skupaj s kolegi, ki jim najbolj zaupam, podam na to pot, predvsem iz ljubezni do sočloveka. 

Leon Köveš
Sem študent 6. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani. Že od nekdaj mi je Afrika predstavljala nekaj zanimivega in hkrati skrivnostnega. Zaradi tega sem se tudi odločil, da postanem član te odprave, saj upam, da bom tako bolj spoznal majhen košček tega kontinenta in hkrati po najboljših močeh pomagal ljudem.

Alexander Jerman
Še vedno ne vem natančno, kaj je v meni zbudilo željo po zdravniškem poklicu, podobno pa ne najdem točnega odgovora na preprosto vprašanje - 'zakaj gremo v tropsko medicino?'. Gotovo je v tem nekaj romantike in idealizma o pomoči tistim, ki so jo res potrebni ... a nekje 'notri' je vedenje, da 'več kot daš, več imaš'. Mislim, da je v nas vseh zavedanje, da bi radi s tem, ko pomagamo v svetu pomanjkanja, prejeli lekcijo za življenje - tudi kot bodoči zdravniki, tukaj, med vami.