torek, 07. maj 2013

Kačolov

Kljub svojemu imenu je črna mamba lahko precej različnih barv (razen črne*) in čeprav je (po enem izmed turističnih vodnikov) največja afriška strupenjača, je bila kača, ki je obiskala naše stanovenje, precej majhna. Tako si zaenkrat nismo povsem na jasnem, ali je naša obiskovalka zares zloglasna mamba.
Začelo se je po večerji, ko je Alex nesel na vrtiček ostanke jutranje kave in v kotu opazil zvijajočo se zverinico, ki pa se je brž skrila. Z Leonom sta sklenila, da je za punce bolje, da o tem ne vejo nič. Je pa pred spanjem Alex še enkrat poskusil srečo, da bi v objektiv ujel kačo na vrtu. Ob povratku v stanovanje je dobil, kar je iskal - na hodniku. Kača se je precej hitro izmotala med podboje in nam tako dala nekaj časa, da smo poleg palice (univerzalno orodje za lovljenje kač tukaj) pripravili tudi 'kačolov'.
Doma (na hitro) narejeni kačolov.
Žal je od nevarne kače nevarnejši človek. 
Misel na novo sostanovalko nam ni dala miru in tako smo z vročo vodo (drugi univerzalni ukrep proti strupenjačam) prepodili kačo ... neznano kam. Ker smo bili prepričani (tj. smo upali), da je kača odšla, smo hoteli samo zapreti špranjo pod vrati in šli po kos lesa ... in namesto njega našli - kačo. Nastopili smo bolj resno: Leon s palico, Nina z vrelo vodo in Lara s 'kačolovom' in poslali kačo v večna lovišča.
To sliko smo dodali naslednji dan zjutraj: sicer je naša kača nakoliko marogasta, kar je sicer bolj redko, a možno za mambo. Pogledati moramo samo še v usta, če so res črna ...

*pri črni mambi je črna samo notranjost ustne votline

1 komentar: